Bandleden

 

Lien  –  zang

Op 27 maart 2000 werd Lien geboren, als kleine zus van Mike (jawel, Mike van de Ronnies ). 

Hobby’s waren veelvuldig aanwezig in haar jonge leven. Ze pendelde tussen Ritmische Gymnastiek, waterballet, zangles, Musicalschool en vele uren dansen. Het bracht haar al veel plezier op. Zo speelde ze mee in de Limburgse jongerenproductie Olla Podrida (Productiehius Paradijs – 2013) , in de Ketnetmusical Kadanza (studio 100 en Ketnet – 2015) en in de musical Albert 1 ( Historalia, 2016).  Ook maakte ze deel uit van het puberpanel in De dokter Bea show (Ketnet – 2017). Met de dansvoorstelling SNAP XL mocht ze samen met 13 andere dansers 2 jaar door Vlaanderen touren (Productiehuis Fabuleus – 2018).  Samen met Stijn (inderdaad, de Stijn van de Ronnies) zal ze te zien zijn in het TV-programma Belgiums got talent, waar ze commentaar geven op de deelnemers. (VTM – 2019)

Haar liefde voor dansen, zingen en acteren bracht haar op de richting Woordkunstdrama aan de Kunstschool te Genk. Hier kreeg ze zangles, alsook acteren en bewegen. Ze studeerde er met succes af. Momenteel volgt ze de opleiding kleuteronderwijs.

Lien maakt deel uit van het team Supastar van Tatyana Beloy.  Hier geniet ze met volle teugen bij het inzingen van de songs, van de optredens met de SuparStars maar zeker ook wekelijks als danscoach in de SupaStar Academy en tijdens SupaStarkampen. Daarnaast geeft ze ook dansles bij dansclub D.a.N.s.A.p.A.r.T.

Liss –  zang

Liss Awouters, de oudste van de bende en werd geboren op 8 november 1991.

Zolang haar geheugen teruggaat, is ze al bezig met melodieën en tekstjes te verzinnen. Op vele babysitavonden en familiefeesten werden Lien en Mike al betrokken in dit enthousiaste proces.
Tijdens haar lagere-school-tijd  ging ze dan ook naar de muziekschool waar ze haar diploma van Algemene muzikale vorming en Algemene muziek culturen behaalde, samen met zes jaar gitaarles. Op deze gitaarlessen leerde ze Robby Martens kennen. Ze speelde ook samen met hem in de band Peanutzz.

Haar andere passie is fotografie (afgestudeerd audiovisuele technieken, Karel de Grote te Antwerpen), je kon haar werken bekijken op de tentoonstellingen Local (2014), Waves (2015) en in 2019 in de Serre en op kunstennacht te Hasselt. De andere bandleden worden vaak genadeloos door haar lens opgenomen voor alle ‘behind the scene’ beeldmaterialen.

Sinds 2015 is ze winkelverantwoordelijke van Kringwinkel Maasland. Ze helpt met de inrichting van de winkels, begeleiden van de medewerkers en ze helpt ook een handje bij de flyers en sociale media van deze zes kringwinkels.
Afgelopen jaar vergezelde Liss ook het team van Anti-anti, een netwerk van kritische denkers, creatieve makers en poëtische doeners. Het is de missie van Anti-anti om op een positief kritische manier samenwerkingen tussen kunstenaars, organisaties en publiek te organiseren waardoor lokale actoren aangezet worden om samen te werken en te evolueren tot een voedingsbodem in het stedelijke weefsel. Aan brainstormsessies en uitlaatklep geen gebrek.

De Ronnies is een schakel in het leven van Liss die niet kan ontbreken, een drang om dingen te creëren en muziek te maken is als een honger die we niet kunnen stillen maar enkel kunnen blijven voeden.

Mathijs  –  drum

Mathijs Everts werd geboren op  mei 2002.

Al sinds hij een klein was, was het al duidelijk dat er ritme in hem zat. Elke vrijdag ging met zijn ouders mee om te luisteren naar de repetitie van de lokale accordeonclub. Al snel had hij veel interesse voor de drummer, later werd hij zelf ook de “kleine drummer” van deze accordeonclub.

Op zijn 6de werd hij ontdekt door een drumleerkracht van Heers, Mark Vrijens. Hier begon hij zijn eerste drumlessen. Nadat Mark omgekomen was in een auto-ongeluk, begon Mathijs slagwerk te volgen in de muziekschool van Gellik. Al snel werd hij hier toegelaten in de “Jong Talentenklas”. Ook vandaag volgt hij nog steeds les in deze muziekschool. Wim Slangen is hier zijn docent slagwerk. In 2017 begon Mathijs met Kamermuziek te volgen in het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en in 2018 begon hij zijn studies klassiek slagwerk aan het Lemmeninstituut (Kunsthumaniora) Leuven. Zijn docent slagwerk hier is Evert Van Eynde.

Sinds 2014 speelt Mathijs als vaste slagwerker mee bij Brassband “De Grensbewoners” Smeermaas. Hier heeft hij al vele keren mee deelgenomen aan het Belgisch Brassband Kampioenschap, en dit met succes. Vandaag de dag is Mathijs een veelgevraagd slagwerker in orkesten in het binnen- en het buitenland, zo heeft hij al een reizen naar Duitsland, Engeland, Italië en Amerika mogen maken.

Hij is sinds kort solo paukenist bij het Antwerp Youth Orchestra en slagwerker bij het Flanders Youth Orchestra en het Euregio Jeugdorkest.

Een leuk weetje over Mathijs:

Hij werd in 2013 2de in Belgium’s Got Talent met zijn zelfgemaakt instrument!

Mike  –  piano

Op 14 september 1998  werd Mike geboren. Van kleins af aan, was hij geboeid door muziek. Hij speelde uren DJ of radiopresentator waar hij dan zijn favoriete plaatjes draaide. Toen hij 10 jaar was, begon hij zijn eigen DJ-materialen aan te kopen. De kleine feestjes, meestal van familie, met wat startmateriaal, groeiden al snel uit uit tot grote fuiven of feesten met belichting en geluid om U tegen zeggen. MJ-sound was geboren.

Als jonge knaap volgde hij piano in de muziekschool van Opglabbeek en kreeg hij de klassieke basis aangeleerd door Jaak Vliegen. De passie voor piano werd hem doorgegeven door Alano Gruarin, op de afdeling ‘Pop en Jazz’ in de muziekschool in Genk.

Naast het muzikale heeft Mike een sportieve kant en is hij een hevige volleyballer. Hij traint, speelt wedstrijden maar coacht ook de jeugd bij volleybalteam Opglabbeek.

Robby  –  gitaar

6 februari 1993 werd  Robby geboren.

Muziek zit hem in de genen mits zijn vader ook altijd gitaar speelde en deel uit maakte van verschillende bands. Volgend in zijn voetsporen speelde Robby zelf bij onder andere: Xzeko, Peanutzz, Nothing else, Flake en Andy.  De muziekgenres van deze bands waren allemaal verschillend. Het Nederlandse repertoire, waar de Ronnies in zitten,  was hem nog wel vreemd. Toch wist het zijn aandacht te trekken en enkele gevoelige snaren te raken. Zijn liefde voor kleinkunst werd geboren.

Robby is iemand die muziek ademt. Als Robby zijn gitaar binnen handbereik heeft, moet hij er op kunnen spelen. De basis van dit gitaarspel ligt in de muziekschool. 

Robby heeft buiten een goed oor (en waarschijnlijk het meest kritische oor van alle bandleden) ook een groot hart voor dieren. Zijn hond Laika (een bordercollie) kan je met verschillende kunstjes verbazen, ook zijn drie katten mogen zelfs af en toe een dutje nemen op zijn geliefde gitaar.

Stijn  –  zang

Stijn werd geboren op 19 juli 2000  en woont in Oudsbergen.
 
Op jonge leeftijd had hij al een grote bewondering voor muziek. Specifiek het genre ‘Musical’ sprak hem enorm aan. Hij bleef niet lang stilzitten en sloot zich aan bij een musical-groep waarmee ze jaarlijks een zelfgemaakte voorstelling opvoerden. Daarbuiten speelde hij – op latere leeftijd – ook mee in wat bekendere musicals, zoals: ‘Oliver!’ (Samaritan musicalproductions – Bree) en ‘Albert I’ (Historalia – Westerloo).
 
In 2018 ronde Stijn met succes de middelbare studierichting Woordkunst-Drama (WKD) af aan de kunstschool in Genk. Tijdens de 4 jaar durende opleiding werden de kneepjes van verschillende vakken aangeleerd (oa. zang, stemtechniek, enz.)
 
In het voorjaar van 2018 kwam hij voor het eerst in aanraking met ‘De Ronnies’. Het kleinkunst-genre was hem toen nog vrijwel onbekend, maar dat stond zijn nieuwsgierigheid niet in de weg. Hij kreeg de kans om een keer mee op te treden – eenmalig, dacht hij – maar dat draaide anders uit. Sindsdien is Stijn één van de drie vocals bij de band. “Als band voelen/vullen we elkaar perfect aan, en dat is volgens mij ook wat deze groep zo sterk maakt!”